четвртак, 25. децембар 2014.

čokoladni kolač


Sastojci:Za biskvit:
2 čaše (250 ml) čvrstoga jogurta 1/2 čaše (125 ml) ulja 2 čaše (400 gr) šećera 2 čaše (400 gr) brašna 1 kašika sode bikarbone prstohvat soli 2 kašike (pune) kakaa ekstrakt od vanile ili vanilin šećer


Za preliv:500 ml mleka 250 gr šećera 1 vanila ili vanilin ekstrakt 200 gr čokolade za kuvanje 200 gr oraha (pola u fil a pola za posipanje odozgo)
Priprema:
Sastojke dodavati redom kako je napisano znaći prvo izmešati jogurt, ulje i šećer pa zatim dodati brašno pomešano sa kakaom i sodom bikarbonom, malo soli i vanilu..
Sve lepo izmešati da se fino sjedini pa peći u tepsiji 20*30 na 200 stepeni oko 20-25 minuta..
Dok se kolač peće skuvati preliv, prvo ukuvati mleko, šećer i čokoladu pa na kraju dodati mlevene orahe, promešati i pustiti da se malo prohladi ..!!
Ja prelivam mlaki kolač sa mlakim prelivom nikako vrelim..Izbosti kolač na više mesta da bolje upije preliv i možda vam se učini da je preliva previše ali verujte da nije jer sve to lepo upije..Najbolje pustiti da odstoji 24 sata u frižideru pa onda nasuti još oraha po vrhu i sladiti se do mile volje..

Нема коментара:

Постави коментар